ВТБ-Банк встановив ліміт на зняття готівки після арешту його активів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Українська «дочка» російського ВТБ — ВТБ-Банк встановив комісії та ліміт на зняття готівки, повідомляє прес-служба Національного банку.

Такі кроки повʼязані зі зниженням обсягів ліквідності банку через те, що ВТБ-Банк поступово згортає свою діяльність в Україні. Крім того, становище банку погіршує рішення Апеляційного суду Києва, який арештував активи фінансової установи.

НБУ зазначає, що зараз ВТБ-Банк не може поповнювати ліквідність за рахунок продажу заставного майна та активів. Тому йому довелося визначити комісії та ліміти на зняття готівки, щоб стримати відтік коштів клієнтів.

Національний банк заявив, що моніторить ситуацію, і за необхідності буде вживати заходів. Також регулятор запевнив, що ситуація з ВТБ-Банком не впливає на стабільність банківського сектору України.

12 вересня Апеляційний суд Києва наклав арешт на акції українських «дочок» російських державних Сбербанка, ВТБ і Внешэкономбанка. Заарештувати акції просили 18 українських компаній на підставі рішення Міжнародного арбітражного суду в Гаазі (Permanent Court of Arbitration). Цей суд зобовʼязав Росію сплатити компенсацію за нерухомість компаній в анексованому Криму. На початку жовтня ВТБ-Банк оскаржив рішення суду.