Facebook відмовився рекламувати ролик Трампа про «караван мігрантів». Відео назвали расистським

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Facebook відмовився рекламувати ролик Трампа про «караван мігрантів». Відео назвали расистським

Chip Somodevilla / Getty Images

Facebook відмовився за гроші просувати передвиборчий ролик президента США Дональда Трампа про «караван мігрантів». Представники соціальної мережі заявили, що відео порушує політику компанії, повідомляє CNBC.

30-секундна реклама, яку CNN і інші американські ЗМІ називають «расистською», попереджає американців про «вторгнення» 7 тисяч іммігрантів, які прямують до США. На відео Трапм закликає голосувати за Республіканську партію, аби зупинити караван.

«Зупиніть караван. Голосуйте за республіканців. Я — Дональд Трамп, і я схвалюю це повідомлення», — говориться в рекламі.

У політиці Facebook зазначено, що «реклама не повинна мати шокуючого, сенсаційного, зневажливого або надмірно жорстокого змісту».

Транслювати ролик також відмовилися телеканали NBC і Fox News.

З жовтня до США наближається так званий піший караван мігрантів. Більшість з людей — вихідці з Гондурасу. Також там є громадяни Гватемали, Сальвадору та Мексики. Серед біженців чимало жінок, дітей і літніх людей. Вони втікають від економічних проблем у себе на батьківщині.

Президент США Дональд Трамп заявив, що не пустить у країну нелегалів. Він розпорядився розмістити до 15 тисяч військовослужбовців на кордоні з Мексикою, щоб зупинити потік мігрантів.