Протести через вартість проїзду в Тернополі: водії маршруток відмовились виходити на маршрут

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Протести через вартість проїзду в Тернополі: водії маршруток відмовились виходити на маршрут

Sergei Malgavko \ TASS via Getty Images

Після того, як у Тернополі скасували різке подорожчання проїзду в громадському транспорті, маршрутки приватних перевізників не вийшли на маршрути, повідомляє УНІАН.

За словами керівника прес-служби міської ради Мар’яни Зварич, тепер у місті курсують лише тролейбуси та чотири великі комунальні автобуси. Скільки часу не працюватимуть приватні маршрутки, у міській раді наразі не знають.

«До нас перевізники не зверталися, сьогодні вони просто не випустили автобуси. Жодних вимог вони не висували. Зараз наші працівники зв’язуються з усіма перевізниками і з’ясовують, у чому причина. Також будемо вивчати, як юридично діяти і на скільки їхнє сьогоднішнє рішення відповідає умовам договору», — зазначила Зварич.

За рішенням міськради, з 1 листопада у Тернополі вдвічі підняли вартість проїзду в тролейбусі (до 8 грн), а в маршрутці — до 9 грн. Це викликало невдоволення мешканців. У місті два дні тривали мітинги .

5 листопада вранці понад 200 осіб пікетували будівлю міської ради. Учасники акції протесту озвучили ультиматум: вони знову перекриють дороги, якщо їх вимоги не виконають найближчим часом. Люди домоглися зниження ціни на проїзд у міському транспорті.

З 6 листопада вартість проїзду повертається до тарифу 2017 року і в тролейбусах становитиме 4 гривні для пасажирів, які розраховуватимуться готівкою, та 3 гривні при сплаті «Карткою тернополянина». В автобусах та маршрутках тариф на перевезення при готівковому розрахунку становитиме 5 гривень, за наявності «Картки тернополянина» — 4 гривні.