Обшук у Бережної: у квартирі матері екс-нардепа виламали двері

Автор:
Олена Мельник
Дата:

У Києві співробітники Служби безпеки України за рішенням суду прийшли з обшуком до Олени Бережної — матері загиблої екс-нардепа Ірини Бережної. Щоб потрапити у помешкання, 6 листопада у квартирі виламали двері.

Біля квартири Олени Бережної зібралися журналісти. На онлайн-трансляції телеканалу «112 Україна» видно, що правоохоронцям вдалося виламати лише одні з двох дверей, які вели у загальний коридор. Бережна не пускає нікого всередину. Згодом правоохоронці все ж таки відчинили двері та зайшли до квартири.

Також сьогодні проходять обшуки у екс-заступника мера Києва, юриста Ірени Кільчицької .

У СБУ заявили, що обшук проводиться у помешканні, яке взято в оренду у Ірени Кільчицької, передає УНН.

«До самої громадянки Кільчицької у СБУ претензій немає», — зазначили в СБУ. У спецслужбі повідомили, що обшук проводиться в офісному помешканні матері Бережної та групи осіб, які належать до однієї проросійської організації. Слідчі дії тривають у межах кримінального провадження за ст. 109 (Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) і ст. 111 (Державна зрада) Кримінального кодексу.

За словами Ірени Кільчицької, мати Бережної судиться у віденському суді за права на дитину Ірини. Тому вона не виключає, що обшук ініціював бізнесмен Борис Фуксман, який є батьком дитини Бережної.

«Пошук доказів сепаратистської діяльності — це нікчемно. Я думаю, що насправді за цим стоїть батько дитини, бізнесмен Борис Фуксман. Він хоче, щоб я припинила допомагати Олені Бережній захищати її права на онучку», — заявила Кільчицька.