Радіо НВ: Нардеп від БПП Паламарчук звільнив помічника, якого назвали посередником у вбивстві Гандзюк

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Депутат Верховної Ради від фракції БПП Микола Паламарчук звільнив свого помічника Ігоря Павловського, якого активісти назвали посередником у вбивстві Катерини Гандзюк. Про це політик заявив у коментарі Радіо НВ .

Депутат заявив, що звільнив Павловського, щоб той мав можливість довести слідству свою позицію. На його думку, це дозволить уникнути тиску на слідство.

«Водночас це не означає, що я поділяю звинувачення ЗМІ на його адресу», — додав він.

Раніше в Telegram-каналі TheNewsRoom повідомили, що правоохоронці у справі Гандзюк допитали помічника нардепа — Ігоря Павловського. За інформацією Facebook-групи «Хто замовив Катю Гандзюк?», Павловський був посередником між виконавцями злочину і замовником. Нібито саме він передавав кошти за вбивство активістки керівнику групи виконавців нападу — Торбіну.

На Катерину Гандзюк вилили близько літра кислоти 31 липня. Вона отримала хімічні опіки 30% тіла. 4 листопада Гандзюк померла в лікарні.

У нападі на дівчину підозрюють пʼятьох осіб: Сергія Пастуха, Володимира Васяновича, Віктора Горбунова, Микиту Грабчука та Вʼячеслава Вишневського. Поліція передала справу про вбивство Гандзюк в Головне слідче управління Служби безпеки України.