Запорізького журналіста засудили до 5 років вʼязниці. Він «працював» на федералізацію України

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Суд засудив до 5 років вʼязниці умовно екс-члена організації «Український вибір» та журналіста Павла Золотарьова, який організовував заходи на підтримку федералізації України. Про це пишуть «Українські Новини».

Про що мова?

Золотарьов протягом 2016 року організовував на сесіях районних та обласних рад різних регіонів України ухвалення звернень до президента, Верховної Ради та Кабінету Міністрів про розмежування повноважень між центральною та місцевою владою. За це секретарі облрад отримували до $100 тис. Ці гроші Золотарьов отримував з Росії.

За його сприяння такі звернення ухвалили Володимирецька районна рада Рівненської області, Житомирська та Івано-Франківська облради. Ці звернення повинні були допомогти укласти «договори» між органами влади, що могло забезпечити економічну й адміністративну самостійність регіонів України.

Що вирішив суд?

Золотарьова затримали у лютому 2017 року. Він визнав себе винним і підтвердив обставини вчиненого злочину. Також Золотарьов зазначив, що щиро розкаюється у скоєному і зробив для себе відповідні висновки. Суд визнав його винним у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України і засудив до 5 років позбавлення волі без конфіскації майна. При цьому його звільнили від відбування покарання з випробувальним терміном на 2 роки.