Нацполіція: Гандзюк спочатку хотіли побити. Виконавцю обіцяли за це $5 тисяч

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Нацполіція: Гандзюк спочатку хотіли побити. Виконавцю обіцяли за це $5 тисяч

Facebook / Катерина Гандзюк

Злочинці планували побити радника мера Херсона Катерини Гандзюк. Про це повідомив глава Національної поліції Сергій Князєв під час виступу в парламенті, передає прес-служба відомства.

«У липні цього року організатор пообіцяв виконавцю $5 тис. винагороди за побиття Катерини Гандзюк. Надалі плани змінилися й побиття замінили на застосування сірчаної кислоти, яку купили напередодні злочину», — заявив Князєв.

За його словами, злочинців було троє. Один був водієм, інший спостерігав за територією, а останній повинен був облити Гандзюк кислотою.

Правоохоронці допитали 367 свідків, провели 20 експертиз і понад 100 слідчих дій. За словами Князєва, слідство встановило всі обставини цього злочину. Матеріали у справі Гандзюк передали Головному слідчому управлінню Служби безпеки України.

У вівторок Верховна Рада підтримала створення Тимчасової слідчої комісії (ТСК) для розслідування нападів на радника мера Херсона Катерину Гандзюк та інших громадських активістів.

На Катерину Гандзюк вилили близько літра кислоти 31 липня. Активістка отримала хімічні опіки 30% тіла. 4 листопада Гандзюк померла в лікарні. У нападі на дівчину підозрюють пʼятьох осіб: Сергія Пастуха, Володимира Васяновича, Віктора Горбунова, Микиту Грабчука та Вʼячеслава Вишневського.