Слідство проти Омеляна завершено. Міністра звинувачують у спробі приховати витрати на оренду будинку та покупку позашляховика

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Слідство проти Омеляна завершено. Міністра звинувачують у спробі приховати витрати на оренду будинку та покупку позашляховика

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Національне антикорупційне бюро завершило розслідування проти міністра інфраструктури Володимира Омеляна, повідомляє прес-служба НАБУ.

У 2015 році, коли Омелян перебував на посаді заступника міністра інфраструктури, він придбав позашляховик BMW X5 2015 випуску, а також купив $90 тис. та €25 тис. готівкою. «Загальна вартість таких активів на той час становила 4,2 млн грн», — повідомляє НАБУ.

Крім того, на думку детективів, у 2015—2016 роках Омелян зумисно не вніс BMW X5 в декларацію, а в декларації за 2015 рік не зазначив витрати на оренду будинку, у якому мешкав із сімʼєю. У 2016 році Омелян не задекларував користування іншим заміським будинком і земельною ділянкою.

Пресслужба Національного антикорупційного бюро

Розслідуванням цих фактів детективи НАБУ займалися з травня 2017 року. У вівторок, 6 листопада, адвокатам Омеляна надали доступ до матеріалів провадження.

Наприкінці вересня НАБУ оприлюднило деякі фрагменти листування Омеляна. З них, наприклад, випливало, що вказаний позашляховик міністр оформив на брата, пізніше автівкою користувалася дружина Омеляна.