Визначено шість іноземців, які будуть контролювати відбір суддів у Вищий антикорупційний суд

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Визначено шість іноземців, які будуть контролювати відбір суддів у Вищий антикорупційний суд

Прес-служба Вищої кваліфікаційної комісії судей

Вища кваліфікаційна комісія суддів обрала шість членів Громадської ради міжнародних експертів (ГРМЕ), які будуть слідкувати за конкурсом до Вищого антикорупційного суду, повідомляє ВККС.

Членами ради стали: литовець Авреліус Гутаускас, датчанин Флемінг Крістіан Денкер, канадець Тед Зажечни, македонка Мірьяна Лазарова Трайковська, британка Лорна Харріс і британець сер Ентоні Хупер. Усі вони працювали або працюють у судах, прокуратурі та різних міжнародних організаціях у галузі права.

Експерти будуть працювати у ГРМЕ два роки і допоможуть визначати, чи відповідають кандидати на посади суддів Вищого антикорупційного суду наступним критеріям: законність джерел походження майна кандидата або членів його сімʼї; відповідність рівня життя задекларованим прибуткам; відповідність способу життя статусу; наявність знань і навичок для розгляду справ в антикорупційному суді.

За словами голови ВККС Сергія Козьякова, 12 і 14 листопада почнуться іспити до Вищого антикорупційного суду, на яких повинні бути представлені громадські організації, зокрема й члени ГРМЕ.

У конкурсі на посади суддів Вищого антикорупційного суду беруть участь 342 кандидати. Він повинен бути сформований до червня 2019 року.