Британська поліція затримала дружину банкіра з Азербайджану. Вона витратила 16 млн фунтів в універмазі Лондона

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Поліція Великої Британії заарештувала дружину колишнього голови державного Міжнародного банку Азербайджану Джахангіра Хаджиєва Заміру, повідомляє BBC.

Сам Хаджиєв відбуває на батьківщині 15-річний тюремний термін за розкрадання та розтрату. Його дружина за 10 років витратила в лондонському універмазі Harrods £16 млн. Це викликало питання у поліції та Національного агентства з боротьби зі злочинністю Великої Британії (NCA).

Видання зазначає, що це перший випадок в історії держави, коли від іноземного громадянина зажадали пояснити походження £15 млн на покупку елітної нерухомості в Лондоні і величезні суми на рахунках.

У Заміри Хаджиєвої конфіскували ювелірні вироби на £400 тис. Серед них є прикраси, які виставляв на продаж аукціонний дім Christieʼs.

Жінку можуть екстрадувати в Азербайджан, який уже надіслав відповідний запит. Зараз вона перебуває під домашнім арештом, її справу лондонський суд розгляне 8 листопада.

Між іншим, Хаджиєва стала першою, хто потрапив під дію нового британського закону «Про кримінальні фінанси». Він заморожує активи іноземних громадян, якщо вони не можуть пояснити джерело доходу. В межах закону британський суд заарештував активи Хаджиєвої на £22 млн.