За тисячу кілометрів від Москви. Політвʼязень Роман Сущенко прибув у виправну колонію

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
За тисячу кілометрів від Москви. Політвʼязень Роман Сущенко прибув у виправну колонію

Василь Максимов / УНІАН

Українського політвʼязня і журналіста Романа Сущенка етапували в колонію суворого режиму в Кіровській області Росії, пише Укрінформ.

«Батька етапували у ФКУ [Федеральна казенна установа] ВК-11 [виправна колонія] Управління ФСВП [Федеральної служби виконання покарань] по Кіровській області [Кірово-Чепецьк, с. Утробіно]. Таку інформацію посольству України в Москві повідомили у ФСВП», — сказала агентству дочка Сущенка Юлія.

Більш детальну інформацію про стан Сущенка, за її словами, можна буде дізнатися після візиту до нього консула або адвоката. Сама колонія розташована більш ніж за тисячу кілометрів від Москви.

2 листопада Сущенко став лауреатом премії за захист свободи слова імені Ігоря Лубченка. Журналіста затримали в Москві 30 вересня 2016 року. Представники ФСБ заявили, що Сущенко — український шпигун і збирав інформацію про діяльність Збройних сил РФ та Росгвардії. Російський суд дав йому 12 років колонії. Свою провину Сущенко категорично заперечує.

Перед етапуванням у колонію журналіст написав листа українцям. Він подякував усім, хто підтримував його від початку увʼязнення, і зазначив, що вірить «у щасливе вирішення ситуації, у якій опинився».