«Це незаконно». У Кремлі відреагували на намір США запровадити санкції проти Росії за хімічну зброю

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Державний департамент США має намір призначити санкції проти Росії за використання нервово-паралітичної речовини «Новачок» в отруєнні екс-ГРУшника Сергія Скрипаля, пише Reuters.

У Держдепі пояснили, що санкції можуть запровадити через те, що Росія не надала переконливих доказів своєї непричетності до отруєння Скрипаля та його дочки «Новачком».

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Кремль вважає такий крок неправомірним. «Ми вважаємо обмеження, які США вводить проти Росії, незаконними», — заявив Пєсков.

Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли в місті Солсбері 4 березня 2018 року. Нервово-паралітичну речовину «Новачок» знайшли на порозі будинку Скрипаля в Солсбері та інших місцях, зокрема в ресторані, де того дня обідали потерпілі.

Британська влада звинуватила в отруєнні російські спецслужби, зокрема офіцерів Головного розвідувального управління Генштабу ЗС РФ, які працювали під псевдонімами Олександр Петров і Руслан Боширов.

Журналісти Bellingcat зʼясували, що за імʼям Руслана Боширова ховається полковник ГРУ і «Герой Росії» Анатолій Чепіга. Цю інформацію пізніше підтвердили й інші джерела. А справжні імʼя та прізвище другого підозрюваного, Олександра Петрова — Олександр Мішкін, він працівник ГРУ та військовий лікар.