«Картинка з тупими хохлами». Соцмережі роздратовані листом нардепів Путіну в стилі послання запорожців султану

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Картинка з тупими хохлами». Соцмережі роздратовані листом нардепів Путіну в стилі послання запорожців султану

Facebppk / Алексей Гончаренко

Користувачам соцмереж не припала до душі акція, яку влаштували група народних депутатів на трибуні Верховної Ради в середу, 7 листопада.

Що сталося?

Нардеп від фракції «Блоку Петра Порошенка» Олексій Гончаренко разом з іншими депутатами зачитав з трибуни парламенту лист президенту Росії Володимиру Путіну від імені парламентарів, які потрапили під санкції РФ .Послання оформили за прикладом листа запорозьких козаків турецькому султану у відповідь на його ультиматум здатися.

«Велосипед вигадувати не стали. Наші предки, козаки, вже подали приклад, як вести переговори з ворогами на міжнародному рівні. Звичайно ж, пройшло багато часу, і адресат послання змінився. Але слова, які все дуже чітко пояснюють, — залишилися», — написав Гончаренко на своїй сторінці у Facebook.

Депутат від БПП також доклав фотокопію листа з підписами інших членів українського парламенту.

Як на це відреагували соцмережі?

Більшість користувачів негативно сприйняли цю акцію. Депутатів закликали не порівнювати себе з козаками, припинити «цирк на дроті» і повернутися до своїх обовʼязків. У той же час деякі підійшли до критики більш креативно і склали свій варіант такого листа.

А телеведуча Тетяна Даниленко вважає, що такі дії надають російському телебаченню «картинку з тупими хохлами».

1 листопада Росія ввела санкції проти 322 громадян України і 68 компаній. Заморозять їхні грошові рахунки, цінні папери та майно на території РФ. Також вводиться заборона на виведення їхнього капіталу за межі Росії.

Санкції торкнулися депутатів Верховної Ради, міністрів, суддів Конституційного суду, чиновників адміністрації президента, власників великих українських підприємств і промислових компаній.

Примітно, що в цьому списку немає президента Петра Порошенка. У Кремлі заявили, що включення українського лідера до санкційного списку було б «надзвичайним кроком».

До нових обмежень з боку Росії користувачі соцмереж, серед яких чимало українських політиків і блогерів, поставилися доволі скептично. Не обійшлося без курйозів і з боку російської влади. У список санкцій включили українського галериста Евгена Карася, переплутавши його з тезком, лідером націоналістичної організації «С14».