Українця Балуха перевели в загальний барак колонії в Керчі. Голодування активіст не відновлював

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Українця Балуха перевели в загальний барак колонії в Керчі. Голодування активіст не відновлював

RFE / RL

Українського активіста та політв’язня Володимира Балуха, якого етапували в Керченську колонію №2 в анексованому Криму, перевели з карантину до барака. Про це повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз, повідомляє «Радіо Свобода».

«Зараз інформації про загрозу його життю немає. Стан здоровʼя прийнятний. Голодування поки не відновлював», — розповів Чийгоз.

Після перевезення Балуха до колонії адвокат Дмитро Дінзе і архієпископ Сімферопольський і Кримський УПЦ КП Климент не змогли відвідати Балуха через те, що він перебував на карантині.

Наприкінці жовтня Балух вирішив тимчасово припинити голодування. За даними Дінзе, у Балуха після понад 200 днів голодування є підозра на виразку або панкреатит.

Російський Верховний суд в анексованому Криму 3 жовтня змінив вирок українському політвʼязню Володимиру Балуху з 5 років позбавлення волі на 4 роки 11 місяців ув’язнення. Суддя пом’якшив покарання активісту на один місяць після розгляду його апеляції.

ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок. Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію — через прапор України на подвір’ї його будинку.