Вбивство Гандзюк: херсонську поліцію обклали фаєрами і розмалювали графіті

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Вбивство Гандзюк: херсонську поліцію обклали фаєрами і розмалювали графіті

Facebook / Сергій Стерненко

Близько 50 осіб влаштували акцію з вимогою притягнути до відповідальності замовників нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк біля Головного управління поліції в Херсонській області, повідомляє «Громадське».

Серед мітингувальників є представники праворадикального угруповання С14. Учасники акції скандують гасла: «Хто замовив Катю Гандзюк?», «Вбивцю — на нари!». Вони запалили фаєри та розмалювали стіни й вхід до Управління поліції портретами Гандзюк.

Facebook / Сергій Стерненко

До учасників акції вийшов Микола Вербицький, начальник слідчого управління поліції Херсонщини. Протестувальники влаштували з ним та представниками поліції дискусію «на підвищених тонах».

Facebook / Сергій Стерненко

До управління підтягнулися спеціальні підрозділи поліції, але потім вони відійшли від учасників акції.

7 листопада у Херсоні понад тисяча людей прийшли попрощатися з Гандзюк. 4 листопада вона померла в лікарні. У нападі на дівчину підозрюють пʼятьох осіб: Сергія Пастуха, Володимира Васяновича, Віктора Горбунова, Микиту Грабчука та Вʼячеслава Вишневського. За даними правоохоронців, усі вони — колишні українські військовики, які воювали на Донбасі.

За словами генерального прокурора Юрія Луценка, слідство перевіряє 12 осіб щодо участі в замовленні нападу на Гандзюк. Проте одна з ключових версій слідства набула розголосу в ЗМІ, що поставило його під загрозу. Через це Луценко подав заяву про відставку.