Чумак: Заступник голови Служби зовнішньої розвідки Семочко літав до Італії приватним літаком українського бізнесмена

Дата:
Чумак: Заступник голови Служби зовнішньої розвідки Семочко літав до Італії приватним літаком українського бізнесмена

Перший заступник голови Служби зовнішньої розвідки Сергій Семочко, який нещодавно опинився в центрі скандалу через інтервʼю телеканалу ZIK, літав до Італії приватним літаком українського бізнесмена. Про це theБабелю повідомив народний депутат Віктор Чумак (позафракційний).

Нардеп уточнив, що за матеріалами, які він має, у 2016—2017 роках Семочко літав до 10 разів в Італію на літаку, що належить бізнесмену, який займається фармбізнесом. Це були приватні перельоти.

«Я цю інформацію передав для перевірки в НАБУ і СБУ. Прізвище бізесмена я до результатів перевірки називати не можу. Це непублічна особа», — розповів Чумак.

Він припустив, що перевірки можуть тривати до місяця. Нардеп також додав, що цю інформацію має заслухати профільний комітет.

У період з 2015 по 2017 роки Семочко очолював Головне управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки Служби безпеки України. А у 2017 року він перейшов на посаду начальника Головного управління Служби безпеки України в місті Києві та Київській області.