Вибухи на арсеналі під Ічнею почалися через диверсію. На територію проникли сторонні

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Вибухи на арсеналі під Ічнею почалися через диверсію. На територію проникли сторонні

«Бабель»

Причиною пожежі та вибухів на території 6-го військового арсеналу поблизу Ічні (Чернігівська область) стала диверсія, пише УНІАН.

«Вже зараз можна сказати, що причина вибухів — диверсійна діяльність з фізичним проникненням на технічну територію 6-го арсеналу осіб, яких в даний час ще не встановлено», — сказав прокурор Центрального регіону Григорій Рябенко.

За його словами, ще рано говорити про те, яка саме вибухівка була закладена диверсантами і хто ці диверсанти. «Експерти з місця детонації отримали зразки ґрунту для дослідження, і ми чекаємо їх рішення. Щодо диверсантів є оперативні напрацювання СБУ, але озвучувати конкретні прізвища на сьогоднішній день можливості немає», — зазначив Рябенко.

Він додав, що розмінування арсеналу триває, остаточні розміри збитків наразі встановити неможливо.

  • У ніч на 9 жовтня поблизу Ічні почалася пожежа на військовому арсеналі. Вогонь охопив близько його третини, почали вибухати боєприпаси. З довколишніх населених пунктів евакуювали 12,5 тисяч осіб, багато будинків залишилися без світла і газу. Над територією складів закрили повітряний простір, також зупинили залізничне і автомобільне сполучення.
  • Загасити полумʼя вдалося лише наступного дня, 10 жовтня, однак залишалися осередки тління і тривали вибухи боєприпасів. Остаточно пожежу ліквідували 24 жовтня, тоді ж відкрили автомобільне і залізничне сполучення в районі НП. Польоти авіації дозволили з 25 жовтня.