Працівницю комітету Пашинського звільнили за порушення присяги. Вона казала, що нардеп погрожував її вбити

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Працівницю комітету Пашинського звільнили за порушення присяги. Вона казала, що нардеп погрожував її вбити

Facebook / Сергій Пашинський

Керівник апарату Верховної Ради Петро Боднар звільнив голову секретаріату комітету з питань національної безпеки і оборони Тетяну Блистів, пише «Українська правда».

За словами секретаря комітету, народного депутата від фракції «Блок Петра Порошенка» Івана Вінника, наказ зачитали на засіданні комітету, щоб всі знали, що Блистів більше там не працює. «Згідно з формулюванням у тексті, наведеному на комітеті, мова йде про порушення присяги державного службовця», — розповів Вінник.

Він додав, що, за законом про держслужбу, представник законодавчої гілки влади не може впливати на рішення виконавчої. На його думку, це означає, що голова комітету, нардеп від фракції «Народний фронт» Сергій Пашинський не міг вплинути на звільнення.

  • У липні Блистів заявила, що Пашинський погрожував її вбити після того, як вона відмовилася візувати документ, який стосувався «Укроборонпрому». Вона поскаржилася на це правоохоронцям, Служба безпеки України почала розслідування.
  • У відповідь Пашинський повідомив, що проти Блистів порушена кримінальна справа за шахрайство та службову підробку, і він зажадав від жінки пояснень з цього приводу. Обвинувачення проти себе Пашинський назвав «лінією захисту» Блистів.