У селі на Волині батьки масово не пускають дітей до школи. Місцева влада заявила в поліцію про «погане виховання»

Дата:

У селі Стобихівка на Волині розгорівся конфлікт між мешканцями та місцевою владою. Про це у Facebook повідомив волонтер Мирослав Ватащук.

Причиною спору стала школа в Стобихівці. Вона знаходиться в аварійному стані, і батьки учнів вимагають від чиновників побудувати нову будівлю. Місткість сільської школи — 80 учнів, при цьому в селі проживає 250 дітей, яким пропонують вчитися у три зміни.

Своїми силами селяни зібрали близько 600 тисяч гривень на нову школу, але влада каже, що цього мало — на спорудження нової будівлі потрібні мільйони гривень, яких немає в місцевому бюджеті.

Конфлікт триває з початку вересня, і за цей час люди пікетували облраду та навіть погрожували перекрити трасу міжнародного значення Київ — Ковель — Ягодин. А потім на знак протесту перестали пускати дітей до школи.

Помічник заступника голови Волинської облради Володимир Бут-Гусаим заявив, що районна влада направила в поліцію заяву про неналежне виховання дітей селянами. Правоохоронці почали складати адміністративні протоколи та направляти їх до суду. Протоколи були складені на 28 осіб, одного з яких Камінь-Каширський районний суд вже оштрафував на 850 гривень.

7 листопада пройшло ще 7 судових засідань, за результатами яких скасували 2 протоколи, а трьом сімʼям винесли усне попередження. «На кожну сімʼю склали протоколи про неправильне виховання дітей», — повідомив Бут-Гусаим.