Лист до Лаврова та злиток золота. У СБУ розповіли, що знайшли в матері екс-нардепа Бережної

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Лист до Лаврова та злиток золота. У СБУ розповіли, що знайшли в матері екс-нардепа Бережної

Facebook / Елена Бережная

Служба безпеки України заявляє, що під час обшуків у квартирі Олени Бережної, матері загиблої екс-нардепа Ірини Бережної, виявили докази антиукраїнської діяльності. Про це йдеться в повідомленні СБУ у Facebook.

Обшуки у Бережної провели в межах кримінального провадження, відкритого за статтями «дії, спрямовані на насильницьку зміну конституційного ладу або на захоплення державної влади» і «державна зрада» (ст. 109 і 111 Кримінального кодексу). «Співробітники Служби безпеки України провели низку санкціонованих обшуків у «громадських діячів», які за завданням спецслужб РФ сприяють дестабілізації суспільно-політичної обстановки в Україні», — йдеться у повідомленні.

Під час обшуку у матері екс-нардепа СБУ виявила «численні документальні матеріали та електронні носії, які засвідчують її протиправну діяльність». Зокрема в неї був лист до міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова «щодо необхідності активізації діяльності російських організацій в Україні». Також у помешканні жінки знайшли кілограмовий злиток золота.

Крім Бережної, 6 листопада провели обшуки у лідера партії «Союз лівих сил» Василя Волги. У нього вилучили обладнання для ведення таємних перемовин та магнітні носії інформації, що вказують на його співпрацю з Росією. У кількох інших фігурантів справи вилучили незареєстровану зброю та проросійську атрибутику.