Нардеп Барна хоче позбавити акредитації в Раді журналіста, якого раніше обматюкав

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Нардеп Барна хоче позбавити акредитації в Раді журналіста, якого раніше обматюкав

Фото УНІАН

Депутат Верховної Ради Олег Барна (БПП) попросив членів парламентського комітету з питань свободи слова позбавити акредитації журналіста каналу «1+1» Ігоря Колтунова, повідомляє «Детектор медіа».

Він написав звернення голові комітету Вікторії Сюмар і її заступниці Ользі Черваковій. Нардеп просить, щоб прес-службі апарату Ради рекомендували припинити акредитацію Колтунова при парламенті. Барна вважає, що журналіст непрофесійно виконує свої обов’язки.

«Вважаю неприпустимою акредитацію при Верховній Раді подібних журналістів, метою яких є не професійне виконання своїх обов’язків, не об’єктивне висвітлення роботи Верховної Ради України як найвищого законодавчого органу держави, а лише дискредитація брудними методами народних депутатів та українського парламенту в цілому», — йдеться у зверненні Барни.

Детектор медіа

Детектор медіа

Він також стверджує, що чотири рази звертався до генерального директора телеканалу «1+1» Олександра Ткаченка з проханням надати йому прямий ефір, щоб «захистити свою честь, гідність та ділову репутацію», але відповіді не отримав.

Червакова пообіцяла, що комітет звернення розгляне. «Я вбачаю особисто в цьому конфлікт інтересів, тому що не може депутат звертатися щодо покарання журналіста, якого він обматюкав», — сказала вона. Червакова додала, що в законодавстві не прописаний механізми позбавлення журналіста акредитації.