В університеті Токіо дівчатам дозволили перескласти вступні іспити. Їм занижували оцінки, щоб набрати більше хлопців

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У школі медичного університету Токіо дівчатам навмисно занижували результати вступних екзаменів, щоб набрати більше представників чоловічої статі, пише The Guardian.

Що це за історія?

Про ці факти стало відомо під час розслідування. Однак воно стосувалося зовсім іншого: школу звинуватили в тому, що попри правила за хабар до неї зарахували сина одного з чиновників міністерства освіти.

Місцеві ЗМІ пишуть, що школа почала коригувати оцінки абітурієнток з 2006 року. Так вона намагалася домогтися того, щоб число студентів жіночої статі не перевищувала 30% від загальної кількості учнів. В 2010 році кількість жінок, що вступили до університету, різко зросла порівняно з попередніми роками. Тоді близько 40% першокурсників були дівчатами, хоча у попередні роки цей показник майже не перевищував 20%.

Оцінки дівчат занижувалися, щоб надати більше місць студентам чоловічої статі. Керівництво університету вважало, що вони з більшою ймовірністю в подальшому будуть працювати за спеціальністю. У 2018 році в університет, за даними японських ЗМІ, прийняли всього 30 дівчат і 141 юнака.

Що вирішили в університеті?

У вересні керівником навчального закладу вперше обрали жінку — Юкіко Хаясі. Вона від імені навчального закладу принесла вибачення і заявила, що 67 жінок, чиї результати сфальсифікували за останні два роки, зможуть пройти повторні іспити у квітні 2019 року. При цьому Хаясі відмовилася пояснити, що буде з представниками чоловічої статі, яким навмисно завищували результати для вступу до школи.