Відкритий гей та мільярдер: губернаторами у США стали американці українського походження

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Двоє американців українського походження стали губернаторами двох штатів у США за результатами проміжних виборів, які відбулися 6 листопада, пише «Голос Америки».

Джаред Поліс — 43-річний член Демократичної партії — здобув перемогу у Колорадо. Він — представник третього поколінням іммігрантів, які прибули до Сполучених Штатів з Польщі та України на початку 20 століття.

«Будучи настільки близьким до іммігрантського досвіду, я рішуче стаю на захист прав іммігрантів та біженців, звичайно, з огляду на досвід євреїв до Другої світової війни не так багато країн хотіли приймати єврейських біженців», — наголосив він.

Джаред Поліс

Third Way Think Tank / Flickr

Поліс з 2009 року представляє свій штат у Конгресі, а до того він був підприємцем, засновником компаній BlueMountain.com та ProFlowers. Політик є відкритим геєм. Разом зі своїм партнером виховує двох дітей. Поліс став першим батьком — представником ЛГБТ у Конгресі.

Мільярдер, демократ Джей Роберт Пріцкер, який походить з родини українських емігрантів, став новим губернатором штату Іллінойс.

«Я походжу з українських євреїв і гордий працювати з місцевою спільнотою тих, хто пережив Голокост», — зазначав Пріцкер.

Він є одним з 11 мільярдерів сімʼї Пріцкер, яка належить до 15 найзаможніших родин світу. Статки родини оцінюються у $33,5 млрд.

Scott Olson / Getty Images

  • У США 6 листопада відбулися проміжні вибори, за результатами яких Демократична партія вперше за вісім років здобула більшість у Палаті представників.
  • У новому складі нижньої палати Конгресу жінки отримали рекордну кількість місць. Уперше в історії туди пройшли дві мусульманки з родин біженців, дві жінки з корінних американських народів, одна з яких є відкритою представницею ЛГБТ-спільноти, а також 29-річна мешканка Нью-Йорка, яка стала наймолодшою конгресвумен в історії.
  • theБабель зібрав топ-10 фактів про вибори у США, які називають «репетицією» президентської кампанії 2020 року.