Вбивство Гандзюк: активісти вимагали виключити Антона Геращенка із слідчої комісії Ради. Нардепи відмовилися

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Вбивство Гандзюк: активісти вимагали виключити Антона Геращенка із слідчої комісії Ради. Нардепи відмовилися

Фото УНІАН

Громадські активісти вимагали виключити депутата Верховної Ради Антона Геращенка із складу Тимчасової слідчої комісії з вивчення фактів нападу на радника мера Херсона Катерину Гандзюк, пише «Інтерфакс-Україна».

Під час першого засідання комісії подруга покійної Марина Хромих зазначила, що цей нардеп тиражував інформацію про причетність до нападу людини, яку підозрювали помилково. «Ми вимагаємо, щоб у цій комісії не було Антона Геращенка», — сказала Хромих.

Проте депутати, які входять до складу комісії, не підтримали цієї ідеї. Голова ТСК Борислав Береза та інші депутати зазначали, що парламентарів делегують фракції та затверджує Рада, тому нікого з них не можуть відсторонити від роботи в комісії. Геращенко стверджує, що говорив про причетність до нападу на Гандзюк невинної людини тому, що це було «на той час офіційною версією слідства».

Наступне засідання комісії відбудеться 15 листопада. Також ТСК вирішила у листопаді провести виїзне засідання в Херсоні і сформувати перелік нападів на активістів, якими буде займатися.