Білорусь наступного року планує дозволити торгівлю спиртним і сигаретами через інтернет

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Білорусь наступного року планує дозволити торгівлю спиртним і сигаретами через інтернет

Sergei F / Flickr

Наступного року в Білорусі можуть дозволити торгівлю алкоголем, ліками, тютюном та ювелірними виробами через інтернет, пише «Білоруський партизан».

У комісії Євразійського економічного союзу, до якого входить Білорусь, відзначили, що ці пропозиції надійшли від представників електронних торгових майданчиків, виробників, провайдерів логістичних і платіжних послуг.

За їх даними, обсяг продажів через іноземні торговельні майданчики на території союзу зростає в середньому на 30% за рік. При цьому в країнах ЄАЕС (Росія, Вірменія, Білорусь, Молдова, Киргизія та Казахстан) діють обмеження на торгівлю через інтернет.

Наприклад, існує пряма заборона на онлайн-продаж алкогольної продукції, тютюнових і ювелірних виробів та ліків. Підприємці пропонують ввести ліцензійні правила і продавати ці товари через спеціалізовані інтернет-магазини.

А як з цим в Україні?

В Україні, відповідно до законодавства, торгівля алкоголем через інтернет фактично заборонена. Законодавство вимагає, щоб алкоголь продавався у приміщенні не меншому за 20 кв. м, оснащеному вітринами та прилавками, охоронною та протипожежною сигналізацією, а також касовим апаратом.

Що стосується продажу сигарет, то продавець мусить відповідно до наказу Міністерства економіки мати для цього складські приміщення.