Головний редактор «Медузи» Іван Колпаков подав у відставку після звинувачень у домаганнях

Дата:
Головний редактор «Медузи» Іван Колпаков подав у відставку після звинувачень у домаганнях

Facebook / Иван Колпаков

Головний редактор «Медузи» Іван Колпаков подав у відставку у звʼязку зі звинуваченнями в сексуальних домаганнях. Про це він повідомив 9 листопада, пише «Медуза».

«Відставка Колпакова повʼязана зі звинуваченнями, які висунула проти нього дружина одного з працівників видання. На засіданні ради директорів «Медузи» раніше було прийнято рішення про те, що Колпаков залишиться головним редактором, але Колпаков пізніше самостійно прийняв рішення про відставку», — йдеться в повідомленні видання.

Що сталося?

25 жовтня генеральний директор проекту Галина Тимченко повідомила, що головний редактор Іван Колпаков тимчасово покинув свою посаду через звинувачення в «неналежній поведінці». На вечірці на честь дня народження видання Колпаков чіплявся до дружини одного зі співробітників редакції зі словами: «Ти єдина на цій вечірці, кого я можу харасити, і мені за це нічого не буде». Чоловік дівчини (співробітник «Медузи») розповів про те, що трапилося, на редколегії 22 жовтня. У результаті рада директорів усунула Колпакова на два тижні від роботи, а потім повернула на колишню посаду. Працівник, до дружини якого чіплявся головний редактор, звільнився за власним бажанням.

Що говорить Іван Колпаков?

Скандал у «Медузі» отримав величезний резонанс у медіаспільноті. Думки розділилися: низка читачів і журналістів заявили, що рада директорів вчинила правильно, відновивши Колпакова. При цьому багато читачів наполягали, що покарання за такі дії — надто слабке.

«[Моя відставка] Це єдиний спосіб зупинити кризу навколо редакції і мінімізувати репутаційний збиток», — заявив Колпаков.

Що далі?

Виконувачем обовʼязків головного редактора призначили Тетяну Єршову, яка раніше обіймала посаду керуючого редактора «Медузи».

Сайт «Медуза» почав працювати в жовтні 2014 року. Майже вся команда журналістів на момент запуску складалася з колишніх працівників російського сайту «Лента.ру», головним редактором якого була Галина Тимченко. Колпаков очолив «Медузу» в січні 2016 року.