Керувати розслідуванням секс-скандалу навколо чоловіка заступника директора ДБР буде військова прокуратура

Автор:
Оксана Коваленко
Дата:
Керувати розслідуванням секс-скандалу навколо чоловіка заступника директора ДБР буде військова прокуратура

Facebook / Александр Варченко

Процесуальне керівництво в розслідуванні справи за заявою студентки КПІ Наталії Бурейко тепер буде здійснювати військова прокуратура. Про це theБабелю повідомила речник прокуратури Києва Надія Максимець.

«Тепер процесуальне керівництво у розслідуванні цієї справи буде здійснювати Військова прокуратура, а орган слідства залишиться той самий. Розслідувати і далі буде столичний главк СБУ», — сказала Максимець.

На уточнююче питання, чому справу передали військовій прокуратурі, вона сказала, що не може розголошувати таємницю слідства.

Максимець заперечила вплив на слідство того, що Бурейко ввечері 8 листопада написала пост про те, що стала жертвою провокації проти Олександра Варченка та його дружини Ольги — заступника голови Державного бюро розслідувань. Варченко — заступник начальника відділу Департаменту захисту економіки Нацполіції, якого Бурейко спочатку звинуватила у домаганнях і якй фігурує в її заяві до прокуратури.

«Якщо вона не вважає, що ці погрози були реальними і загрожували її здоров’ю, вона може звернутися до слідчого безпосередньо, засвідчити свою особу, і тоді він прийме рішення. За інших обставин слідство триватиме», — сказала вона, відповідаючи на питання theБабелю.

Також theБабель від джерел у військовій прокуратурі стало відомо, що до ЄРДР внесли справу і за заявою самого Варченка. Її кваліфікували за статтею 343КК [втручання в діяльність працівника правоохоронного органу]. Швидше за все, матеріали по обох справах будут обʼєднані в одне провадження.