Вночі: через пожежі у Каліфорнії загинуло девʼять осіб, «керченський стрілець» діяв сам, УПЦ МП пояснила, чому не перейменується

Автор:
Ольга Подчекаєва
Дата:

Через лісові пожежі в Каліфорнії загинуло девʼять осіб

В американському штаті Каліфорнія лісові пожежі стали причиною загибелі девʼяти чоловік. Чотирьох людей знайшли в згорілій машині, їх не ідентифікували. Згоріли майже сім тисяч житлових будинків, а полумʼя поширилося на понад 900 гектарів. Під час боротьби з вогнем поранення отримали троє пожежників. Евакуювали тисячі людей. Глава компаній SpaceX і Tesla Ілон Маск запропонував владі Каліфорнії допомогу в транспортуванні людей із зони лісових пожеж.

СК РФ встановив, що у Рослякова не було спільників під час стрілянини в коледжі Керчі

Російське слідство, проаналізувавши матеріали у справі про масове вбивство в керченському коледжі, зробило висновок, що стрілець Владислав Росляков діяв сам. У межах розслідування допитали 650 осіб, слідству вдалося відновити маршрут Рослякова в день теракту в Керчі. «Отримані докази та свідчення, які зафіксували всі його дії. Виходячи з наявних даних, слідство зробило висновок, що Росляков діяв сам», — йдеться в повідомленні СК РФ.

У Туреччині на військовій базі вибухнули боєприпаси. Більше 25 потерпілих

У Туреччині 25 військовослужбовців отримали поранення в результаті випадкового вибуху дефектних боєприпасів у південно-східній провінції Хаккарі. Постраждалі госпіталізовані, а рятувальники намагаються дістатися до семи зниклих безвісти солдатів, повідомили турецькі військові. Турецький суд наклав заборону на висвітлення інциденту в ЗМІ, щоб «запобігти дезінформації».

Затриманий в Австрії шпигун РФ передавав дані НАТО

Підозрюваний у шпигунстві колишній полковник австрійської армії передавав до РФ у тому числі інформацію щодо НАТО. Офіцер відвідував семінари військового блоку, а потім передавав отриману на них інформацію до Москви. Згідно з джерелами видання, екс-полковник повідомляв Росії «мʼяку інформацію» — дані про звички й слабкості військових керівників Заходу, зокрема про уподобання в їжі і настрої у підрозділах армії НАТО. Також припускають, що він передавав російським військовим контакти з корпоративної мережі австрійської армії.

В УПЦ МП заявили про неможливість перейменуватися в РПЦ

Перейменувати Українську православну церкву Московського патріархату в Російську православну церкву неможливо, оскільки її статут зареєстрований усіма державними органами. Про це сказав речник УПЦ МП Климент. «Наша церква отримала свою назву ще раніше, ніж держава Україна як незалежна інституція. І сьогодні всі ці розмови про зміну назви виглядають як клоунада. Всі розуміють, що це неможливо», — заявив Климент.