«Вибори» в ОРДЛО: США закликають не голосувати, ЄС не визнає, а Україна хоче нових санкцій

Автор:
Ольга Подчекаєва
Дата:
«Вибори» в ОРДЛО: США закликають не голосувати, ЄС не визнає, а Україна хоче нових санкцій

Mikhail Tereshchenko / TASS via Getty Images

Європейський Союз не визнає результати виборів в окремих районах Донецької і Луганської областей, йдеться в заяві високого представника ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріки Могеріні.

«ЄС вважає, що «вибори», заплановані на 11 листопада, є незаконними і нелегітимними і не буде визнавати їх», — підкреслила Могеріні. Вона додала, що Мінські угоди передбачають проведення місцевих виборів у цих регіонах виключно в рамках українського законодавства і стандартів ОБСЄ.

«Ми очікуємо, що Російська Федерація повною мірою використає свій значний вплив на сепаратистів, яких вона підтримує. Положення Мінських угод повинні повністю і без зволікання впроваджуватися», — йдеться в заяві.

У свою чергу, посольство США в Україні звернулося до громадян України, які проживають на цих територіях, із закликом не брати участі у «виборах». «Вигоду від завтрашніх бутафорських «виборів» матимуть лише поплічники Росії на сході України, а не український народ», — підкреслили в посольстві.

Посол України при ЄС Микола Точицький вважає, що Брюссель повинен ввести санкції проти всіх, хто бере участь в організації виборів на окупованих територіях. «Ми вдячні ЄС за сильну позицію про невизнання виборів, які відбудуться 11 листопада в окупованій Росією частині Донбасу. Я закликаю наших партнерів ввести санкції проти всіх, хто бере участь в їх організації», — написав він у Twitter.