Сексуальні домагання в Facebook і Google більше не будуть закритою темою. Компанії скасовують примусовий арбітраж

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:

Компанії Facebook і Google вирішили відмовитися від практики примусового арбітражу при скаргах на сексуальні домагання, пише The Verge.

Примусовий арбітраж передбачає, що конфлікти між співробітниками розглядаються всередині компанії, і вони не можуть поскаржитися в інші інстанції. Зі зміною правил співробітники Facebook і Google будуть самі вирішувати, скористатися їм внутрішнім арбітражем або скаржитися в зовнішні органи на сексуальні домагання. «Ми ставимося дуже серйозно до домагань, і в Facebook їм немає місця», — запевнив директор компанії з корпоративних звʼязків з громадськістю Ентоні Харрісон.

У Facebook також переглянуть політику відносин між співробітниками і будуть вимагати від керівників повідомляти про будь-які романтичні стосунки з іншим працівником, навіть якщо це не його підлеглий.

У Google планують створити спеціальний сайт для повідомлень про домагання, на якому потерпілим надаватимуть консультації. Крім того, компанія дозволить співробітникам запрошувати з собою інших людей для підтримки на зустрічі для обговорення скарг.