Церемонія біля Тріумфальної арки: Трамп не дійшов до потиску руки Порошенку, Макрон розцілував Марину

Автор:
Ольга Подчекаєва
Дата:
Церемонія біля Тріумфальної арки: Трамп не дійшов до потиску руки Порошенку, Макрон розцілував Марину

Пресслужба президента України

На головній церемонії святкування 100-річного ювілею закінчення Першої світової війни в Парижі президент США Дональд Трамп не потиснув руки президентові України Петру Порошенку. Трансляцію вів французький телеканал TF1, але пізніше 30-секундний фрагмент відео зʼявився в мережі.

Трамп разом зі своєю дружиною Меланією по черзі підходив до решти учасників церемонії з традиційним рукостисканням. Дональд і Меланія Трамп потиснули руки президенту Франції Еммануелю Макрону і канцлеру Німеччини Ангелі Меркель, які стояли в першому ряду. При цьому, Трамп не потиснув руки Петру Порошенку і премʼєру Канади Джастіну Трюдо — він просто не дійшов до них [на відео 0:44].

Трамп потиснув руку королю Марокко Мохаммеду VI і його синові, спадкоємному принцу Мулаю, після чого зайняв своє місце поряд з дружиною. Також не удостоївся потиску руки Трампа екс-президент Франції Ніколя Саркозі.

Як пояснив у коментарі theБабелю прес-секретар Порошенка Святослав Цеголко, насправді Трамп і Порошенко перебували досить далеко один від одного, щоб потиснути руки, а ракурс, із якого знято відео, цей факт не відображає.

Раніше президент Франції Еммануель Макрон тепло привітав президента України Петра Порошенка. Фото зустрічі Цеголко опублікував у Facebook за підписом «Стосунки між Україною і Францією очима фотографа».