Синоптики розповіли, коли в Україні та Києві випаде перший сніг

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Перший сніг в Україні випаде вночі 14 листопада, повідомили у коментарі theБабелю в Українському гідрометеорологічному центрі.

Опади синоптики прогнозують у західних та північних регіонах України, а також у Житомирській та Вінницькій областях. А у столиці сніг очікують 15 листопада.

«Той, хто вийде на вулицю в Києві у ніч з 14 на 15 листопада, побачить сніг», — додали в Укргідрометцентрі.

Згідно з картою прогнозів синоптиків, 14 листопада дощ з мокрим снігом очікується в Чернівцях, Тернополі, Івано-Франківську, Рівному та Хмельницькому. В Ужгороді вночі буде дощ, а вдень — без опадів. Дощ також прогнозують у Львові та Луцьку. Удень дощ з мокрим снігом прийде у Вінницю, Чернігів, Житомир і Київ. У інших областях країни — мінлива хмарність без істотних опадів.

Температура повітря вдень на заході (крім Ужгорода) та на півдні коливатиметься в межах +3...+9 градусів, а вночі від -5 до +5 градусів. На півночі, сході та в центрі України 14 листопада вдень очікується -2...+2, а вночі -10...-3 градуси.

Зауважимо, що у високогір’ї Карпат перший сніг випав 4 жовтня. Тоді одну з найвищих вершин України Піп Іван засипало півметровим снігом. Крім того, хуртовини спостерігались в горах на Закарпатті 24 жовтня. Однак у решті регіонах України рясних опадів поки не було.