«Почали війну і розвалили Югославію». Трамп сплутав країни Балтики з Балканами

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Почали війну і розвалили Югославію». Трамп сплутав країни Балтики з Балканами

The White House / Flickr

Президент США Дональд Трамп звинуватив Литву, Латвію і Естонію у тому, що вони влаштували війну на початку девʼяностих років минулого століття, яка призвела до розпаду Югославії, пише Newsweek.

Трамп припустився помилки у квітні, під час зустрічі з президентом Литви Далею Грібаускайте, президентом Латвії Раймондом Вейонісом і президентом Естонії Керсті Кальюлайд у Білому домі.

Балтійські лідери не відразу зрозуміли, у чому Трамп їх звинувачує. Як пише видання, їм знадобився деякий час, щоб зрозуміти, що Трамп переплутав країни Балтії з Балканами.

Newsweek підкреслює, що помилка Трампа видається ще більш дивною, враховуючи, що його дружина Меланія родом зі Словенії, яка була частиною Югославії.

Це не перша обмовка, яку допускає Трамп. У 2017 році, під час підготовки до зустрічі з премʼєр-міністром Індії Нарендра Моді, президент США обмовився і вимовив Непал як «Ніппл» (nipple у перекладі з англійської — «сосок»).

Також Трамп під час тієї ж зустрічі переплутав назву іншої країни — Бутану, охрестивши її «Баттон» (button з англійської «кнопка»). Так само під час цієї зустрічі Трамп відверто називав Непал і Бутан частинами Індії.