НАЗК почало перевіряти декларації ректора КПІ. Його звинувачують у приховуванні майна за кордоном

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
НАЗК почало перевіряти декларації ректора КПІ. Його звинувачують у приховуванні майна за кордоном

Євген Спірін / «Бабель»

Національне агентство з питань запобігання корупції почало повну перевірку декларацій ректора Національного технічного університету «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» Михайла Згуровського за 2016 і 2017 роки, повідомляє прес-служба НАЗК.

Крім Згуровського, агентство перевірить декларації депутата Верховної Ради від фракції «Блок Петра Порошенка» Олега Дмитренка за 2015, 2016 та 2017 роки, судді Верховного суду Ігора Кушніра за той самий період і трьох суддів місцевих судів.

Також будуть повністю перевірені декларації президента Національної академії аграрних наук Ярослава Гадзала, ректора Східноєвропейського національного університету ім. Л. Українки Ігоря Коцана і прес-секретаря Харківської міської ради Тетяни Грузинської.

В НАЗК уточнили, що перевірку стосовно двох осіб призначили через звернення громадських організацій, пяти — за зверненням фізичних осіб-викривачів, ще двох — на підставі ст. 50 закону «Про запобігання корупції», яка зокрема передбачає, що повністю перевіряти декларації можуть через інформацію фізичних, юридичних осіб і засобів масової інформації.