Київські посадовці вимагали у підприємців хабарі за розміщення парковок. Їм загрожує до 10 років вʼязниці

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:

Правоохоронці затримали чотирьох посадових осіб комунального підприємства «Київтранспарксервіс», повідомляє прокуратура Києва.

Зловмисники вимагали від підприємців $500—700 за оформлення документів та укладання договору на розміщення одного паркувального майданчику. Організував схему головний спеціаліст відділу організації роботи відведених паркувальних майданчиків КП, у ній також брали участь два начальники відділів та головний спеціаліст, які безпосередньо займались оформленням документів на розміщення парковок.

9 листопада одного з посадовців затримали, коли він забирав другу частину хабара у сумі 33,6 тис. грн, раніше він отримав першу частку неправомірної вигоди — 14 тис. грн. У подальшому затримали і інших учасників злочинної групи, одного — в аеропорту після повернення із закордонної поїздки.

Затриманим готуються вручити підозру за статтями «вчинення злочину групою осіб» і «прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою» (ч. 3 ст. 28 і ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу), максимальне покарання за цими статтями — 10 років вʼязниці з конфіскацією майна.