«Сучасна історія рабства». В Одеській області майже 100 людей змушували працювати в полі по 13 годин безкоштовно

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:

В Одеській області поліцейські затримали 13 членів злочинного угруповання і звільнили 94 людини, яких змушували безкоштовно працювати на сільгосппідприємстві. Про це в Facebook повідомив глава Національної поліції Сергій Князєв.

Підприємство організували громадянин Грузії і громадянка України (подружжя, обом по 38 років). Людей обманом заманювали на роботу спеціальні вербувальники, які отримували за кожного нового «раба» по 500 грн. По всій Україні вони шукали на залізницях соціально незахищених людей, обіцяли роботу, стабільну зарплату в 450—500 грн на день, житло та харчування. «На місці у потерпілих відбирали документи й телефони, змушували працювати в полі по 13 годин. Звісно, про оплату не йшлося. Непокірних били», — повідомив Князєв.

Затримали работорговців у той момент, коли вони саджали до мікроавтобуса нових жертв. Під час обшуків у них вилучили зброю, автомобілі, серед них — Mercedes і BMW, а також мільйон гривень готівкою. Двох потерпілих доставлено до лікарні Одеси, інші перебувають у Києві, проходять медогляд.

  • 11 листопада в Одеську область доставили овець, які два тижні без їжі і води пробули в контейнерах у порту Чорноморська. Їх поселять на екоферму.