Фрегат ВМС Норвегії повністю затонув після зіткнення з нафтовим танкером

Дата:

Бойовий фрегат військово-морських сил Норвегії майже повністю зник під водою, після зіткнення з танкером Sola TS 8 листопада. Про це повідомляє Норвезька берегова адміністрація у Twitter.

На фото видно, що фрегат практично зник під водою.

Norwegian Coastal Administration Follow

Norwegian Coastal Administration Follow

Helge Ingstad — один з пʼяти норвезьких кораблів типу Fridtjof Nansen, збудованих у 2006—2011 роках. Їх основне завдання — протичовнова оборона, а також боротьба з надводними кораблями.

Helge Ingstad зіткнувся з нафтовим танкером, який йшов під прапором Мальти і виходив з нафтового терміналу Стуре. Інцидент стався 8 листопада близько 4:00 ранку за місцевим часом неподалік від норвезького порту Берген.

Фрегат повертався з військових навчань НАТО Trident Juncture 2018 — вони проводилися біля берегів Норвегії з 25 жовтня по 7 листопада. На кораблі перебувало 127 моряків, від удару вісім з них отримали травми. На борту танкера були 23 людини, ніхто з них не постраждав.

Норвезькі ЗМІ повідомили, що Helge Ingstad йшов напереріз танкеру, за неофіційною інформацією, у судна був вимкнений транспондер. Від удару на правій стороні фрегата утворилася майже десятиметрова пробоїна. Капітан корабля відвів судно на мілину, щоб його не затопило в районі Эднесета біля нафтового терміналу.

Однак течія і погодні умови призвели до того, що через 5 днів після аварії фрегат майже повністю зник під водою.