Екс-главу ДФС Мирослава Продана оголосять у розшук, якщо він не зʼявиться на допит 15 листопада

Дата:
Екс-главу ДФС Мирослава Продана оголосять у розшук, якщо він не зʼявиться на допит 15 листопада

Facebook / Мирослав Продан

Екс-керівника Державної фіскальної служби Мирослава Продана оголосять у розшук, якщо він не зʼявиться на допит у Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру 15 листопада. Про це пишуть «Українські новини» з посиланням на джерела в САП.

Продана викликали повісткою на допит на 15 листопада. «Якщо не зʼявиться, то буде розшук і заочне розслідування», — розповіло джерело. Проти нього порушили справу про незаконне збагачення.

13 листопада журналіст Євген Плинський заявив, що Продан втік з України.

«За інформацією з моїх джерел, у ці вихідні екс-в.о. глави ДФС Мирослав Продан, який обіцяв поборотися на конкурсі за посаду глави ДФС, втік до Молдови», — написав Плинський.

Він додав, що Продан виїхав через пункт пропуску «Могилів-Подільський». «Вивезли «євробляхою» під керуванням молдаванина», — додав журналіст.

Що говорить Продан?

Через годину після появи поста Плинського Продан повідомив у Facebook, що перебуває на лікуванні за кордоном.

«На початку листопада запланував поїздку за кордон для медичного обстеження... 7 листопада, вже перебуваючи в клініці, несподівано дізнався від адвокатів, що САП надіслала повістку з вимогою зʼявитися до слідчого. В САП наполягають, що прислали повістку 2 листопада, але дата її реєстрації — 6 листопада», — написав він.

Він додав, що повістку САП спрямувала не за тією адресою. «Таке враження, що виклик навмисно направили за адресою, яка не має до мене ніякого стосунку, і саме в той період, коли я перебуваю на лікуванні за межами України, для того, щоб мене дискредитувати, створивши враження, ніби я уникаю спілкування з правоохоронними органами», — написав Продан.

Він додав, що готовий дати всі необхідні пояснення САП після свого повернення.

  • Продан пішов у відставку за власним бажанням 5 вересня.
  • Раніше ЗМІ повідомили про те, що Продан придбав курортний комплекс у Туреччині, про що не зазначив у своїй декларації. За даними ЗМІ, нерухомість, імовірно придбана в Туреччині Проданом, оцінюється в більш ніж $562 тисячі.