Надзвичайний стан у Смілі: у місті блокували трасу на Київ і пікетували мерію

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Надзвичайний стан у Смілі: у місті блокували трасу на Київ і пікетували мерію

Facebook / Angelina Khomenko

У місті Сміла (Черкаська область), де 12 листопада оголосили надзвичайний стан через відсутність опалення, люди вийшли на мітинг до міської ради та перекрили трасу на Київ.

Через зрив опалювального сезону правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом зловживання владою або службовим становищем (стаття 364 Кримінального кодексу), повідомили у прес-службі поліції Черкаської області.

Зранку близько 100 осіб, як повідомляє телеканал «112 Україна», пікетували мерію та блокували головну вулицю міста.

«Кілька десятків людей перекрили дорогу. Вони пропускають тільки рейсовий транспорт і карети швидкої. Таких трас перекрили три, на виїзді з міста. Чекають хоч якоїсь реакції», — йдеться в повідомленні.

Згодом речник ГУНП в області Дмитро Грищенко повідомив, що після полудня рух транспорту в місті відновлено.

Водночас Чернігівська обласна організація Молодіжного крила Радикальної партії анонсувала масштабну акцію під будівлею «Нафтогазу» в Києві.

«Акція організована громадою міста Кропивницький, Сміла, Херсон, батьківськими комітетами шкіл та дитячих садочків, громадськими організаціями, серед яких військові, молодіжні обʼєднання», — заначили в партії.

  • За словами першого заступника голови «Нафтогазу» Сергія Переломи, ситуацію в Смілі спровокувала бездіяльність органів місцевого самоврядування та компанії, яка відповідає за теплопостачання. Наразі борги Сміли перед Нафтогазом становлять 85 млн грн.
  • 12 листопада окрім Сміли через проблеми з опаленням запровадили надзвичайний стан у Кривому Розі (Дніпропетровська область) та Шепетівка (Хмельницька область). Жителі Кривого Рогу пікетували ПАТ «Криворіжгаз», адже без тепла залишилось близько половини населення міста. 13 листопада там запустили всі котельні, людям пообіцяли дати тепло до кінця дня.