Енніо Морріконе в інтервʼю Playboy назвав Тарантіно кретином. А потім заявив, що інтервʼю не давав. Що сталося?

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Енніо Морріконе в інтервʼю Playboy назвав Тарантіно кретином. А потім заявив, що інтервʼю не давав. Що сталося?

canburak / Flickr

Німецький Playboy спростував слова композитора Енніо Морріконе, який стверджує, що не давав інтервʼю виданню, в якому образив кінорежисера Квентіна Тарантіно, пише The Guardian.

Про що мова?

Морріконе в інтервʼю сказав, що Тарантіно «не створив нічого оригінального», вкрав ідеї у інших режисерів і зʼєднав їх у своїх фільмах, і взагалі назвав його стрічки «сміттям». Композитор також назвав режисера «хаотичним» і заявив, що в майбутньому не стане працювати з Тарантіно, бо той хоче «отримати готову музику до фільму за кілька днів».

Композитор також розкритикував Американську академію кінематографічних мистецтв і наук. За словами композитора, його зовсім не зворушило те, що у 2016 році йому вручили «Оскар» за саундтрек до фільму Тарантіно «Мерзенна вісімка». Морріконе також назвав «Оскар» помпезною подією і мішурою.

Що каже Морріконе?

Композитор стверджує, що ніколи не зустрічався з журналістами німецького Playboy. У своїй заяві Морріконе повідомив, що ніколи не висловлювався негативно про Академію, Квентіна або його фільми. Тарантіно він назвав «одним з найвидатніших режисерів цього часу» і зазначив, що саме завдяки співпраці з Тарантіно він отримав другий «Оскар». Крім того, композитор доручив своїй команді готувати позов проти видання.

Що кажуть у німецькому Playboy?

У заяві видання висловило здивування словам Морріконе. Там повідомили, що розмова відбулася 30 червня року в Римі. Інтервʼю організували через агентство Semmel Concerts. Крім того, журналіст Марсель Андерс, який спілкувався з композитором для видання, записав з ним інтервʼю і для німецького радіо. У виданні додали, що готові захищати свою позицію в суді.