Екс-голову ДФС Мирослава Продана підозрюють у незаконному збагаченні, йому загрожує до 5 років з конфіскацією майна

Дата:
Екс-голову ДФС Мирослава Продана підозрюють у незаконному збагаченні, йому загрожує до 5 років з конфіскацією майна

Соколовська Інна / УНІАН

Колишнього в. о голови Державної фіскальної служби Мирослава Продана підозрюють у незаконному збагаченні. Про це theБабелю повідомили джерела в правоохоронних органах.

Справу проти нього розслідують за ст. 368-2 КК (незаконне збагачення службовою особою, яка займає відповідальне становище). Злочин карається строком від 2 до 5 років з конфіскацією майна.

Спочатку матеріали були в СБУ, потім їх передали в Генпрокуратуру для визначення підслідності. Близько місяця тому ГПУ передала справу в підслідність САП.

Зараз СБУ провадить слідчі дії щодо Продана за дорученнями прокурорів. При цьому Національне антикорупційне бюро в розслідуванні участі не бере.

САП викликала Продана повісткою на допит 15 листопада, у прокуратурі додали, що якщо екс-глава ДФС не зʼявиться — його оголосять у розшук.

  • 13 листопада журналіст Євген Плинський заявив, що Продан втік з України. Через годину після появи допису Плинського Продан повідомив у Facebook, що перебуває на лікуванні за кордоном.
  • Продан пішов у відставку з посади в. о. голови ДФС за власним бажанням 5 вересня.
  • Раніше ЗМІ повідомили, що Продан придбав курортний комплекс у Туреччині і не вніс відповідні дані до своєї декларації. За інформацією ЗМІ, нерухомість, імовірно придбана в Туреччині Проданом, оцінюють у більш ніж $562 тис.