Екс-міністр екології Шевченко йде в президенти. Його звинувачували в лобіюванні інтересів нардепа Онищенка

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Екс-міністр екології Шевченко йде в президенти. Його звинувачували в лобіюванні інтересів нардепа Онищенка

Кравченко Андрій / POOL / УНІАН

Колишній міністр екології та природних ресурсів Ігор Шевченко заявив, що буде балотуватися в президенти України, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Майбутній кандидат у президенти виступив за введення презумпції винуватості у кримінальних провадженнях, повʼязаних із корупційними злочинами, а також за призначення податків на виведений капітал і на розкіш.

Шевченко планує самостійно фінансувати виборчу кампанію, але додав, що попросить фінансової допомоги в бізнесу. У той же час екс-міністр додав, що готовий відмовитися від участі, якщо зʼявиться новий кандидат, який «краще відповідатиме вимогам», ніж він сам.

Також Шевченко закликав музиканта Святослава Вакарчука, шоумена Володимира Зеленського, екс-мера Глухова Мішеля Терещенка, журналіста Дмитра Гнапа та нардепів Юрія Деревʼянка та Олександра Шевченка відкинути свої амбіції, «покласти на стіл свої біографії» і вибрати найбільш гідного кандидата.

Хто такий Шевченко і до чого тут нардеп Онищенко?

З 2014 до 2015 року Шевченко очолював Міністерство екології. Його звільнили через звинувачення у порушенні законодавства та корупційних злочинах. За повідомленнями ЗМІ, у січні 2015 року в робочий час Шевченко в особистих справах без дозволу перебував у Обʼєднаних Арабських Еміратах, а в травні без поважних причин пропустив засідання уряду.

Крім того, у червні того самого року міністр літав до Ніцци нібито літаком депутата Верховної Ради Олександра Онищенка. Шевченко також вніс подання щодо призначення головою Державної служби геології і надр Петра Матвєєва, який у 2012 році був довіреною особою Онищенка на парламентських виборах.

Також Шевченка звинуваували у виділенні 50 га землі у Рівненській області компанії, яку повʼязують з Онищенком.