Слідчий комітет Росії відновив розслідування вбивства співака Ігоря Талькова

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Слідчий комітет Росії відновив розслідування вбивства співака Ігоря Талькова

Слідчий комітет Росії відновив розслідування обставин загибелі співака Ігоря Талькова у 1991 році, йдеться на сайті управління комітету в Санкт-Петербурзі.

У заяві йдеться про те, що слідство зібрало достатньо доказів, на підставі яких 6 травня 1992 року і 18 березня 1993 року виносилися постанови про притягнення до кримінальної відповідальності як обвинуваченого громадянина Валерія Шляфмана.

«Встановлено, що в січні 1992 року Шляфман виїхав на постійне місце проживання в Ізраїль. 19 березня 1993 року провадження у кримінальній справі зупинили на підставі п. 1 ч. 1 ст. 195 КПК («у разі, коли обвинувачений зник від слідства або суду або коли з інших причин не встановлено місце його перебування)», — повідомляє СКР.

Потерпілою визнали матір Ігоря Талькова. Пізніше слідство задовольнило клопотання вдови співака про визнання її потерпілою, оскільки мати Талькова померла. У СКР підкреслили, що після допиту їй та її захиснику нададуть для ознайомлення матеріали кримінальної справи.

  • Ігоря Талькова вбили 6 жовтня 1991 року в Санкт-Петербурзі. Під час концерту в залі «Ювілейний» співачка Азіза через свого охоронця попросила поета змінити порядок виступів. Між ними виникла суперечка з перестрілкою, у якій Талькова було вбито.
  • Підозрюваним у вбивстві вважають концертного директора гурту «Спасательный круг» Валерія Шляфмана. Він був присутнім і брав участь у суперечці між Тальковим та охоронцем співачки Азізи.