Телеканал СNN подав до суду на Дональда Трампа після образ журналіста

Дата:
Телеканал СNN подав до суду на Дональда Трампа після образ журналіста

Gage Skidmore / Flickr

Американський телеканал CNN звернувся до суду з позовною заявою проти президента США Дональда Трампа та пʼяти його помічників. Про це йдеться на сайті каналу.

Позов подали до окружного суду США у Вашингтоні (округ Колумбія). Канал вимагає негайного відновлення у президентському пулі і акредитації Білого дому для кореспондента Джима Акости.

У документі йдеться, що рішення прес-служби Білого дому порушує Першу поправку до Конституції США, яка гарантує свободу слова.

У позові також вказані відповідачами глава апарату Білого дому Джон Келлі, прес-секретар Сара Сандерс, заступник голови штабу з комунікацій Білл Шин, директор Секретної служби Джозеф Кленсі і офіцер цього відомства Джон Доу.

Зазначається, що інші ЗМІ в майбутньому теж можуть стати мішенню адміністрації Трампа, як це сталося з Акостою.

«Якщо їм не протистояти, то дії Білого дому створять небезпечний ефект для будь-якого журналіста, незручного для чиновників», — йдеться в заяві каналу.

  • Джиму Акості обмежили доступ в Білий дім після прес-конференції президента США за підсумками проміжних виборів у Конгрес. Журналіст поцікавився, чому Трамп називав караван мігрантів «загарбниками», і запитав, чи не побоюється президент розслідування його можливих звʼязків з Росією.
  • Трамп відмовився відповідати по суті і назвав журналіста «грубим, жахливим чоловіком». А через пару годин Акосту позбавили акредитації Білого дому.
  • 9 листопада прес-секретар Білого дому Сара Сандерс розповсюдила відео, на якому журналіст CNN Джим Акоста нібито вдарив помічницю, яка подавала мікрофон на прес-конференції Дональда Трампа, по руці. Ролик вважають змонтованим.