«Не бачить потреби». Росія відмовилася від позачергового засідання ТКГ через псевдовибори у «ЛДНР»

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
«Не бачить потреби». Росія відмовилася від позачергового засідання ТКГ через псевдовибори у «ЛДНР»

Dmitry Serebryakov \ TASS via Getty Images

Росія направила ОБСЄ листа, в якому відмовилася від пропозиції провести позачергове засідання Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на сході України. Про це представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко повідомила у Facebook.

«Росія, попри готовність представників ОБСЄ негайно скликати позачергове засідання ТКГ у звʼязку з фейковими виборами на Донбасі, категорично відмовилася від цієї ініціативи України, заявивши, що «не бачить у цьому потреби». ОБСЄ отримало від російських представників відповідний лист», — написала вона.

Геращенко вважає, що Росія взяла на себе повну відповідальність за ці псевдовибори та «їх руйнівні наслідки», робить ставку на зрив мирних переговорів і нахабно демонструє, що до президентських виборів в Україні ніяких просувань в мирних переговорах не буде.

«Росія прагне дестабілізації на фронті і в цілому в Україні. Росія дає зрозуміти, що ніякого прогресу у звільненні заручників і політвʼязнів не буде. Росія бачить долю окупованого Донбасу як сіру зону, йде на заморожений конфлікт і створює там друге Придністровʼя», — вважає вона.

На думку Геращенко, Україна повинна мобілізувати всі зусилля і вимагати від європейських і американських партнерів посилення санкцій проти РФ, а також не дозволити Кремлю втрутитися у президентські та парламентські вибори.