Microsoft обережно повертає оновлення для Windows, яке «зʼїдало» файли користувачів

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Microsoft обережно повертає оновлення для Windows, яке «зʼїдало» файли користувачів

Tadas Sar / Unsplash

Корпорація Microsoft закінчила бета-тестування і починає повторно встановлювати оновлення операційної системи Windows 10, на яке раніше скаржилися користувачі, повідомляється в блозі операційної системи.

«Крім великої внутрішньої перевірки, ми приділили час, щоб ретельно проаналізувати дані зворотного звʼязку і діагностики від учасників Windows Insider [програми тестування ПЗ від Microsoft] і від мільйонів пристроїв з жовтневим оновленням Windows 10, і у нас немає ніяких додаткових свідчень про втрату даних», — повідомив представник Windows Джон Кейбл.

Тепер жовтневе оновлення Windows доступне в центрі оновлень для невеликого відсотка користувачів. Щоб його встановити, потрібно буде перевірити оновлення. Але якщо буде зафіксована проблема сумісності програми та пристрою, оновлення не відображатиметься.

З часом Microsoft планує усунути всі проблеми сумісності і забезпечити всім користувачам можливість встановити це оновлення. Однак якщо зʼявиться інформація, що на якихось пристроях знову почнуть виникати проблеми — компанія заблокує для них можливість оновлення, доки не усуне всі ризики.

  • На початку жовтня вийшло оновлення для Windows 10, і користувачі почали скаржитися на проблеми з доступом до інтернету, несумісність драйверів і сповільнену роботу системи. Однак найістотнішим недоліком стало те, що у користувачів пропадали особисті файли з папки «Мої документи». Через це оновлення прибрали.
  • 10 жовтня Microsoft виправила помилки та повторно випустила оновлення, однак зробила його доступним лише для учасників Windows Insider — програми тестування ПЗ від Microsoft. Компанія вирішила спершу отримати від них відгуки про те, наскільки коректно працює оновлення.