«Із числа тих, хто підтримує обʼєднання». Порошенко зустрівся з частиною ієрархів УПЦ МП

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
«Із числа тих, хто підтримує обʼєднання». Порошенко зустрівся з частиною ієрархів УПЦ МП

Соколовська Інна / УНІАН

Президент Петро Порошенко провів зустріч із частиною ієрархів Української православної церкви Московського патріархату, пише BBC News Україна.

Зустріч проходила у закритому режимі в «Українському домі», на ній були присутні щонайменше три ієрархи УПЦ МП. За словами директора Національного інституту стратегічних досліджень Ростислава Павленка, на ній були представники УПЦ МП «з числа тих, хто підтримує обʼєднання». Президент розповів їм зокрема про свої переговори із Вселенським патріархом Варфоломієм.

«Досить велика частина єпископату Української православної церкви Московського патріархату виступає за створення єдиної Помісної православної церкви», — стверджує Павленко.

У той час голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу УПЦ МП архієпископ Климент (Вечеря) заявив, що не знає про цю зустріч. «З президентом може зустрічатися будь-хто, у нас єпископи вільні люди, громадяни України з усім спектром усіх прав, і вони можуть зустрічатися з будь-ким», — сказав він.

Климент додав, що «якщо це якісь світські заходи і спілкування на якісь державно-церковні питання, то немає ніяких проблем. У нас багато архієреїв зустрічаються з президентом і поза межами Києва в різних форматах, у цьому немає нічого особливого».