Вночі: у США розбився надзвуковий винищувач, в Австралії знайшли голки в грушах, а жертвами пожеж у Каліфорнії стали півсотні людей

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Росія відмовилася від проведення позачергового засідання ТКГ

Російська Федерація категорично відмовилася від проведення позачергового засідання Тристоронньої контактної групи через організацію фейкових виборів на Донбасі. Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що представники ОБСЄ були готові негайно скликати позачергове засідання ТКГ. Проте РФ у листі заявила, що «не бачить у ній потреби».

Надзвуковий американський винищувач розбився в Техасі

Надзвуковий винищувач Військово-повітряних сил США T-38 Talon розбився на території штату Техас біля кордону з Мексикою. Літак дислокується на військово-повітряній базі Лафлін (місто Дель-Ріо). Він розбився приблизно о 19:40 за місцевим часом (3:40 за Києвом). Рятувальники перебувають на місці катастрофи. Що сталося з екіпажем винищувача, поки не відомо.

В Австралії знайшли голки в грушах

У супермаркетах австралійського міста Мельбурн знайшли голки в грушах. Це сталося через кілька днів після того, як поліція заарештувала підозрювану, яка у схожий спосіб підкладала голки в полуницю. Візажист програми ABC News Breakfast Клер Бонсер знайшла голку в груші, яку вона купила в супермаркеті Woolworths. Представник магазину повідомив, що компанія почала розслідування. Мережа супермаркетів Woolworths вилучила швейні голки з продажу у своїх магазинах в всій країні.

Жертвами пожеж у Каліфорнії стали півсотні людей

Кількість жертв лісових пожеж у Каліфорнії досягла 50 осіб, на півночі штату виявили ще шість тіл. Майже всі тіла знайдені в районі міста Парадайз. Ще двоє людей стали жертвами пожежі в прибережному місті Малібу. Десятки людей вважаються зниклими безвісти. Пожежі вирують у США вже сьомий день, з 8 листопада. Стихія спричинила найбільшу кількість жертв за всю історію Каліфорнії. Згоріли сотні квадратних кілометрів лісу, зруйновані тисячі будинків, евакуйовані сотні тисяч людей. При цьому побороти стихію поки не вдається. Місцева влада припускає, що на гасіння вогню може знадобитися три тижні.

На пожежі в Запорізькій області загинули троє дітей

Це сталося у селі Велика Знамʼянка Камʼянсько-Дніпровського району. Троє дітей віком 4—5 років загинули під час пожежі в приватному будинку. За попередніми даними рятувальників, діти отруїлися чадним газом. Відомо, що вогонь поширився на 70 кв. м житлового приміщення. Для його ліквідації пожежникам знадобилося не менше години.