В Україні стартувала акція боротьби з плагіатом у наукових працях. До неї приєдналися більше 20 вишів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

В Україні стартувала акція #СтопПлагіат з метою боротьби з незаконним запозиченням у наукових роботах, повідомляє прес-служба Міністерства освіти.

До акції вже приєдналися понад 20 навчальних закладів вищої освіти України. Започатковує акцію представництво сервісу з пошуку плагіату Unicheck Україна. Сервіс закликав представників освіти долучитися до заклику дотримуватися принципів академічної доброчесності.

Голова Unicheck Україна Андрій Сідляренко та додав, що роботи перевірені сервісом з локалізацією в Україні мають приблизно 37-38% текстових збігів в роботі. «Акція #СтопПлагіат - це OneVoice представників освіти, зокрема ректорів та проректорів закладів вищої освіти України, котрі говорять про те, як плагіат впливає на якість освіти та чому важливо дотримуватись принципів академічної доброчесності при написанні наукових робіт», — повідомив Сідляренко.

Заступник міністра освіти і науки Юрій Рашкевич підкреслив, що сьогодні всі університети і наукові установи в Україні отримали можливість підписати угоди з компаніями, які можуть перевіряти тексти на плагіат.

Також, за словами Рашкевича, група експертів розробила рекомендації, які можуть стати основою спецкурсів з академічного письма.