В Україні компанія вперше отримала ліцензію на продукти з марихуани. Тепер боротиметься за дозвіл вирощувати коноплі

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Американська компанія C21 Investments Inc отримала ліцензію Державної служби з лікарських засобів на виробництво продуктів з марихуани, йдеться у повідомленні компанії.

Регулятор видав дозвіл на імпорт високоякісної канабідіол (КБД)-сировини, екстрактів та концентратів, готових КБД-продуктів, їхню обробку, продаж, а також на продаж концентратів КБД в Європу і на світовий ринок.

«Ми раді отримати першу ліцензію, видану в Україні, та розширити її на Європу. Для нас це значуща можливість — побудувати нову галузь, створити нові високоякісні робочі місця та використовувати конкурентні переваги України для доступу до ринків ЄС та глобальних ринків», — заявив головний виконавчий директор C21 Investments Роберт Чейні.

Компанія подасть заявку на отримання в Україні додаткових ліцензій, у тому числі на вирощування конопель. C21 Investments Inc. культивує, обробляє і поширює продукти з канабісу в Сполучених Штатах.

С21 Investments Inc. володіє площами в штаті Орегон, на яких вирощує коноплі. Також компанія придбала дві американські компанії-виробники їстівних продуктів з канабісу.

Згідно з українським Карним кодексом, виготовлення, зберігання і поширення наркотиків карається увʼязненням на строк від трьох до восьми років.